In cadrul proiectului se vor organiza minim 18 workshop-uri cu circa 14-20 studenti/workshop (total 300 participanti) din GT in sistem clasic sau online prin mijloace de comunicatii electronice, fiecare avand o durata de minim 16 ore. Fiecare workshop va avea o sectiune teoretica de circa 8 ore, care va acoperi cel putin urmatoarea tematica: De la idee la afacere, initierea afacerii, organizarea afacerii, planificarea, managementul resurselor umane, marketingul, managementul resurselor financiare, management in dezvoltarea afacerii si o sectiune practica de minim 8 ore. In cadrul sectiunii practice a workshop-urilor, studentii participanti vor fi impartiti în grupe de lucru care vor simula activitatile unor intreprinderi reale utilizand o platforma informatica de simulare de afaceri.
La finalul fiecarui workshop studentii vor putea primi premii, in functie de evaluarea individuala realizata de catre formatori, pe criterii cum ar fi: competente antreprenoriale dovedite in perioada workshop-ului, lucrul cu simulatorul de grup si implicare in activitati pe durata workshop-ului. Valoarea premiilor va fi urmatoarea: Premiul I – 1000 lei, Premiul II – 800 lei, Premiul III – 600 lei. Ne propunem ca la o grupa cu un numar de 15 studenti sa acordam 6 premii (2 premii I, 2 premii II, 2 premii III), respectiv 40% dintre studenti sa fie premiati cu un total de 120 de premii, insa numarul de premii va varia proportional cu numarul de studenti din grupa.
Dupa participarea la workshop studentii vor avea acces pentru o perioada suplimentara de 6 luni la simulatorul individual de business in cadrul caruia isi vor putea exersa in continuare abilitatile si competentele, astfel incat sa isi consolideze cunostintele in domeniul antreprenorial.
